مربی من

مربی من

http://www./my coach.blogsky.com
مربی من

مربی من

http://www./my coach.blogsky.com

ﻣﻮﺍﺩ ﻣﻐﺬﯼ ﻣﻬﻢ ﺑﺮﺍﯼ ﭘﯿﺸﮕﯿﺮﯼ ﺍﺯ ﮐﻢ ﺧﻮﻧﯽ :

ﺑﺮﺍﯼ ﺁﻧﮑﻪ ﺩﭼﺎﺭ ﻓﻘﺮ ﺁﻫﻦ ﻧﺸﻮﯾﺪ ﺍﯾﻦ ﻣﻮﺍﺩ ﻣﻐﺬﯼ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﻏﺬﺍﯾﯽ ﺧﻮﺩ

ﺑﮕﻨﺠﺎﻧﯿﺪ:

۱ ‏) ﻣﻮﺍﺩﻏﺬﺍﯾﯽ ﻏﻨﯽ ﺍﺯ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ B۱۲ :

ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ B ۱۲ ﺑﻪ ﻭﯾﮋﻩ ﺩﺭ ﻣﻮﺍﺩﻏﺬﺍﯾﯽ ﺣﯿﻮﺍﻧﯽ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﮔﻮﺷﺖ ﻗﺮﻣﺰ، ﻣﺎﻫﯽ،

ﻣﯿﻮﻩ ﻫﺎﯼ ﺩﺭﯾﺎﯾﯽ ﻭ ﺩﺭﺻﺪ ﮐﻤﺘﺮ ﺩﺭ ﺗﺨﻢ ﻣﺮﻍ ﻭ ﭘﻨﯿﺮ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺭﺩ .

ﮔﯿﺎﻫﺨﻮﺍﺭﺍﻥ ﻣﻄﻠﻖ ﻣﻌﻤﻮﻻ ﺩﭼﺎﺭ ﮐﻢ ﺧﻮﻧﯽ ﻣﯽ ﺷﻮﻧﺪ ﭼﻮﻥ ﺍﺯ ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ

B ۱۲ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻧﻤﯽ ﮐﻨﻨﺪ . ﺍﺯ ﺟﻤﻠﻪ ﻧﺸﺎﻧﻪ ﻫﺎﯼ ﮐﻢ ﺧﻮﻧﯽ ﺗﻨﮕﯽ ﻧﻔﺲ، ﺧﺴﺘﮕﯽ،

ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﺿﺮﺑﺎﻥ ﻗﻠﺐ ﻭ ... ﺍﺳﺖ ﺍﮔﺮ ﻓﮑﺮ ﻣﯽ ﮐﻨﯿﺪ ﺑﻪ ﺍﯾﻦ ﻋﻼﯾﻢ ﺩﭼﺎﺭﯾﺪ

ﻣﻤﮑﻦ ﺍﺳﺖ ﭘﺰﺷﮏ ﺑﺮﺍﯼ ﺷﻤﺎ ﻣﮑﻤﻞ B۱۲ ﺗﺠﻮﯾﺰ ﮐﻨﺪ !

۲ ‏) ﻣﻮﺍﺩﻏﺬﺍﯾﯽ ﻏﻨﯽ ﺍﺯ ﺁﻫﻦ :

ﺁﻫﻦ ﺩﺭ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻫﻤﻮﮔﻠﻮﺑﯿﻦ ﯾﺎ ﭘﺮﻭﺗﺌﯿﻨﯽ ﮐﻪ ﺣﺎﻣﻞ ﺍﮐﺴﯿﮋﻥ ﺍﺳﺖ ﻧﻘﺶ ﺩﺍﺭﺩ . ﺩﺭ

ﺍﯾﻦ ﻣﯿﺎﻥ ﻭﺟﻮﺩ ﺁﻫﻦ ﻫﻢ ﮐﻪ ﺩﺭ ﮔﻮﺷﺖ ﻗﺮﻣﺰ ﻭ ﺟﮕﺮ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺭﺩ ﺑﺮﺍﯼ ﺑﺪﻥ

ﺿﺮﻭﺭﯼ ﺍﺳﺖ ﺍﻟﺒﺘﻪ ﺑﺎﯾﺪ ﺩﺭ ﻣﺼﺮﻑ ﻣﻨﺎﺑﻊ ﺁﻫﻦ ﻫﻢ ﺗﻮﺟﻪ ﮐﺮﺩ ﮐﻪ ﺑﺮﺧﯽ ﻣﻨﺎﺑﻊ

ﻣﺎﻧﻨﺪ ﮐﻠﺴﺘﺮﻭﻝ ﺧﻮﻥ ﺭﺍ ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﻣﯽ ﺩﻫﻨﺪ . ﮐﺸﻤﺶ ﻫﻢ ﻣﻨﺒﻊ ﺧﻮﺏ ﺁﻫﻦ ﻫﻢ

ﺍﺳﺖ ﺍﻣﺎ ﺁﻫﻦ ﺁﻥ ﺑﻪ ﺳﺨﺘﯽ ﺗﻮﺳﻂ ﺑﺪﻥ ﺟﺬﺏ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ .

ﺑﻨﺎﺑﺮﺍﯾﻦ ﺗﻮﺻﯿﻪ ﻣﯽ ﮐﻨﯿﻢ ﺁﻥ ﺭﺍ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﺑﺎ ﻣﻨﺎﺑﻊ ﺣﯿﻮﺍﻧﯽ ﺁﻫﻦ ﻫﻢ ﯾﺎ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﺑﺎ

ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻏﻨﯽ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ C ﻣﺼﺮﻑ ﮐﻨﯿﺪ ﺗﺎ ﺑﻬﺘﺮ ﺟﺬﺏ ﺑﺪﻥ ﺷﻮﺩ . ﺣﺒﻮﺑﺎﺕ ﻫﻢ

ﻏﻨﯽ ﺍﺯ ﺁﻫﻦ ﻫﺴﺘﻨﺪ . ﻏﺬﺍﯾﯽ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻋﺪﺱ ﭘﻠﻮ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺁﻥ ﻫﻢ ﻋﺪﺱ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺭﺩ

ﻫﻢ ﮐﺸﻤﺶ ﻫﻢ ﮔﻮﺷﺖ ﺍﮔﺮ ﺑﻪ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﺁﺑﻠﯿﻤﻮ ﻣﺼﺮﻑ ﺷﻮﺩ ﺑﺮﺍﯼ ﮐﻢ ﺧﻮﻥ ﻫﺎ

ﻏﺬﺍﯾﯽ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺍﺳﺖ . ﻧﮑﺘﻪ ﺍﯼ ﮐﻪ ﺑﺎﯾﺪ ﺑﻪ ﺁﻥ ﺗﻮﺟﻪ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﯿﺪ

ﺍﯾﻨﮑﻪ ﺯﻧﺎﻥ ﺯﯾﺮ ۵۰ ﺳﺎﻝ ﺭﻭﺯﺍﻧﻪ ﺑﻪ ۱۸ ﻣﯿﻠﯽ ﮔﺮﻡ، ﺯﻧﺎﻥ ﺑﺎﻻﯼ ۵۱ ﺳﺎﻝ ﻭ ﻣﺮﺩﺍﻥ

ﺑﺎﻟﻎ ﺑﻪ ۸ ﻣﯿﻠﯽ ﮔﺮﻡ ﺁﻫﻦ ﺩﺭ ﺭﻭﺯ ﻧﯿﺎﺯ ﺩﺍﺭﻧﺪ . ۹۰ ﮔﺮﻡ ﮔﻮﺷﺖ ﮔﺎﻭ، ۶ / ۳ ﻣﯿﻠﯽ

ﮔﺮﻡ ﺁﻫﻦ ﺩﺍﺭﺩ ﺩﺭ ﺣﺎﻟﯽ ﮐﻪ ﯾﮏ ﻭﺍﺣﺪ ﺣﺒﻮﺑﺎﺕ ﮐﺎﻣﻞ ۱۰ ﻣﯿﻠﯽ ﮔﺮﻡ ﺁﻫﻦ ﺩﺍﺭﺩ . ﺑﺎ

ﺍﯾﻦ ﻭﺟﻮﺩ ﺁﻫﻦ ﺣﯿﻮﺍﻧﯽ ﺭﺍﺣﺖ ﺗﺮ ﺍﺯ ﺁﻫﻦ ﮔﯿﺎﻫﯽ ﺟﺬﺏ ﺑﺪﻥ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ .

۳ ‏) ﻣﻮﺍﺩﻏﺬﺍﯾﯽ ﻏﻨﯽ ﺍﺯ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ : C

ﺳﺒﺰﯾﺠﺎﺗﯽ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺑﺮﻭﮐﻠﯽ ﻭ ﻓﻠﻔﻞ ﻭ ﻣﺮﮐﺒﺎﺕ ﻣﻨﺒﻊ ﺧﻮﺏ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ C ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻭ

ﺑﻪ ﺟﺬﺏ ﺑﻬﺘﺮ ﺁﻫﻦ ﮐﻤﮏ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ . ﺑﺮﺭﺳﯽ ﻫﺎﯼ ﻣﺘﻌﺪﺩﯼ ﻧﺸﺎﻥ ﺩﺍﺩﻩ ﺍﺳﺖ

ﻭﻗﺘﯽ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ C ﻫﻤﺮﺍﻩ ﺑﺎ ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍﯾﯽ ﻏﻨﯽ ﺍﺯ ﻓﯿﺘﺎﺕ ﻫﺎ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺍﺳﻔﻨﺎﺝ

ﻣﺼﺮﻑ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ ﻣﯿﺰﺍﻥ ﺟﺬﺏ ﺁﻫﻦ ﺑﺎﻻ ﻣﯽ ﺭﻭﺩ .

۴ ‏) ﻣﻮﺍﺩﻏﺬﺍﯾﯽ ﻏﻨﯽ ﺍﺯ ﻓﻮﻻﺕ ، ﻓﻮﻻﺕ ﯾﺎ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ B :

ﺑﻪ ﺗﮑﺜﯿﺮ ﮔﻠﺒﻮﻝ ﻫﺎﯼ ﻗﺮﻣﺰ ﮐﻤﮏ ﮐﺮﺩﻩ ﻭ ﺍﮐﺴﯿﮋﻥ ﺭﺳﺎﻧﯽ ﺑﻪ ﺑﺎﻓﺖ ﻫﺎ ﺭﺍ ﺑﻬﺒﻮﺩ

ﻣﯽ ﺑﺨﺸﺪ . ﺑﺮﺧﯽ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﻧﻤﯽ ﺗﻮﺍﻧﻨﺪ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ B ﺭﺍ ﺍﺯ ﻃﺮﯾﻖ ﻣﻮﺍﺩﻏﺬﺍﯾﯽ ﺟﺬﺏ

ﮐﻨﻨﺪ ﻭ ﻻﺯﻡ ﺍﺳﺖ ﻣﮑﻤﻞ ﺍﺳﯿﺪﻓﻮﻟﯿﮏ ﻣﺼﺮﻑ ﮐﻨﻨﺪ . ﺍﻣﺎ ﺍﮔﺮ ﺟﺰﻭ ﺍﯾﻦ ﺩﺳﺘﻪ

ﺍﻓﺮﺍﺩ ﻧﯿﺴﺘﯿﺪ ﯾﺎ ﺑﻪ ﺩﻟﯿﻞ ﺑﺎﺭﺩﺍﺭ ﺑﻮﺩﻥ ﺑﻪ ﻣﯿﺰﺍﻥ ﺑﺎﻻﯼ ﻏﻼﺕ ﺍﺣﺘﯿﺎﺝ ﻧﺪﺍﺭﯾﺪ

ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻧﯿﺪ ﺑﺎ ﻣﺼﺮﻑ ﺭﻭﺯﺍﻧﻪ ﺳﺒﺰﯾﺠﺎﺕ ﺑﺮﮒ ﺳﺒﺰ، ﺁﺏ ﭘﺮﺗﻘﺎﻝ ﯾﺎ ﮔﺮﺩﻭ ﻧﯿﺎﺯ

ﺭﻭﺯﺍﻧﻪ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺗﺎﻣﯿﻦ ﮐﻨﯿﺪ .

ﺳﺎﻳﺖ ﺍﻳﻨﺘﺮﻧﺘﻲ ﻣﺪﮔﻮﺭﻭ ﺩﺭ ﻣﻘﺎﻟﻬﺎﻱ ﻓﻬﺮﺳﺖ ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍﻳﻲ ﻭ ﻣﻨﺎﺑﻊ ﺍﺻﻠﻲ

ﺣﺎﻭﻱ ﺁﻫﻦ ﻭ ﻧﻴﺰ ﻣﻨﺎﺑﻌﻲ ﻛﻪ ﺟﺬﺏ ﺁﻫﻦ ﺭﺍ ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ ﻣﻴﺪﻫﻨﺪ، ﻣﻨﺘﺸﺮ ﻛﺮﺩﻩ

ﺍﺳﺖ .

ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﻣﻘﺎﻟﻪ ﺁﻣﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍﻳﻲ ﺷﺎﻣﻞ ﺟﮕﺮ، ﮔﻮﺷﺖ ﻗﺮﻣﺰ، ﻣﺎﻫﻲ، ﺯﺭﺩﻩ

ﺗﺨﻤﻤﺮﻍ، ﺳﺒﺰﻳﺠﺎﺕ ﺩﺍﺭﺍﻱ ﺑﺮﮔﻬﺎﻱ ﺳﺒﺰ ﺗﻴﺮﻩ ﻭ ﭘﻬﻦ ﻣﺜﻞ ﺍﺳﻔﻨﺎﺝ، ﺣﺒﻮﺑﺎﺕ ﻭ

ﻣﻴﻮﻫﻬﺎﻱ ﺧﺸﻚ ﻣﺨﺼﻮﺻﺎ ﺑﺮﮔﻪ ﺯﺭﺩﺁﻟﻮ ﻭ ﺩﺍﻧﻬﻬﺎﻱ ﺭﻭﻏﻨﻲ ﺑﻬﺘﺮﻳﻦ ﻣﻨﺎﺑﻊ

ﺧﻮﺭﺍﻛﻲ ﺣﺎﻭﻱ ﺁﻫﻦ ﻫﺴﺘﻨﺪ .

ﺑﻪ ﻋﻼﻭﻩ ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻏﺬﺍﻳﻲ ﺣﺎﻭﻱ ﻭﻳﺘﺎﻣﻴﻦ ﺙ، ﺍﺳﻴﺪ ﺳﻴﺘﺮﻳﻚ ﻭ ﺍﺳﻴﺪ ﺍﺳﻜﻮﺭﺑﻴﻚ

ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺁﺏ ﭘﺮﺗﻘﺎﻝ، ﺍﻧﺒﻪ ﻭ ﻃﺎﻟﺒﻲ، ﻣﻨﺎﺑﻊ ﺣﺎﻭﻱ ﺍﺳﻴﺪ ﻣﺎﻟﻴﻚ ﻭ ﺍﺳﻴﺪ ﺗﺎﺭﺗﺎﺭﻳﻚ

ﻣﺜﻞ ﻫﻮﻳﺞ ﻭ ﺳﻴﺒﺰﻣﻴﻨﻲ ﻭ ﻣﺤﺼﻮﻻﺕ ﺗﺨﻤﻴﺮﻱ ﻣﺜﻞ ﺳﺲ ﺳﻮﻳﺎ ﻋﻮﺍﻣﻞ

ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ ﺩﻫﻨﺪﻩ ﺟﺬﺏ ﺁﻫﻦ ﺩﺭ ﺑﺪﻥ ﻫﺴﺘﻨﺪ